Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

87. Solen – och brändhet

VECKANS FRÅGA: Hej Lotta, tack för en trevlig blogg. Förra veckan skrev du om mat och huden, och jag tänkte höra med dig om det finns något som man kan äta som lindrar när man bränt sig i solen? Bh, Ninna (”en rödlätt”)

Mitt svar:

Hej Ninna,

Kul att höra att du gillar min blogg. Jag har kollat lite med Näringsterapeuten Jessica Sundmark som ”gästbloggade” hos mig förra veckan, och hon berättade för mig att granatäppeljuice och vindruvor (helst röda – de röda antioxidanterna) är perfekta att inta för att läka hudens läkningsprocess efter t.ex. solskada.

Morötter är också bra att förbereda huden med att äta innan man börjar sola, då de innehåller antioxidanten betakaroten (som sedan omvandlas till vitamin-A i kroppen).

Jag hoppas att du fått lite svar på dina frågor, Ninna.

Mvh,

Lotta

Mejla gärna in din fråga som vanligt till lotta@trettioplus.com så kanske jag väljer just den nästa vecka.

Ha en härlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *