72. Hur ska jag ta bort mitt hår?

VECKANS FRÅGA: Hej Lotta, tack för en trevlig blogg, kul att följa dina inlägg! Jag har en liten fråga nu till sommaren, hur ska jag ta bort mitt hår på benen, under armarna, bikini linjen etc? Vilken metod använder du, och vilken rekommenderar du? En undrande. Vänligen /Estelle.

Mitt svar:

Hej Estelle,

Tack för ditt mejl, och kul att du uppskattar min blogg :-). det är alltid roligt att höra!

Det finns olika metoder att ta bort hår på kroppen på såsom vaxning, rakning, hårborttagningskrämer (t.ex. veet) samt laser. Den metoden jag använder främst är tyvärr rakning. Jag borde vaxa mer då de håller längre, men jag tycker det är så jobbigt att låta håret växa ut (som man ska göra innan vaxning). Vaxning kan du göra på salonger eller köpa egna vaxremsor på Åhléns t.ex.

Hårborttagningskrämer har jag hört ska vara väldigt effektivt, har tyvärr inte använt det själv än, men det går också att köpa på Åhléns. Då smörjer man bara in sig med krämen, låter verka lite, och sedan duschar man bort det. Detta är tyvärr som rakning, att håret snabbt kommer tillbaka, men bra om man inte vill riskera att skära sig på rakhyveln.

Den sista metoden som jag nämnt ovan är laser. Jag har hört både bra och dåligt om det. Jag har en kompis som lasrade bort håret under armarna och är super nöjd, sedan så vet jag en som inte blev lika nöjd. Så detta måste man nog testa sig fram själv. Detta är den mest kostsammaste metoden, men för vissa säkert värt det. Man brukar säga att ju mörkare hår man har, desto lättare tar lasern när man utför behandlingen.

läs mer här: http://www.eriksbergskliniken.se/behandlingar/ipl-behandlingar/

Hoppas att du fick lite svar på dina frågor, och att du får en skön sommar!

Kram/Lotta

mejla gärna in din fråga till lotta@trettioplus.com så kanske just din fråga blir vald.

 

||||| 0 Gilla! |||||

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *