Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

160. Primer, vilken ska man välja?

 Har ni haft en skön helg?

 Jag har fått en hel del frågor kring primer och tänkte ta upp det här.

En primer är en kräm som ska läggas på efter dagkrämen, men innan någon foundation eller puder kommer på huden, för att få en fin och matt finish samt att make-upen ska sitta på plats längre.

De 2 primer som jag kan rekommendera är: Smashbox Photo Finish Foundation Primer och Smashbox Photo Finish Targeted Pore & Line Primer.

Den första innehåller vitamin-A och E, druvkärnsextrakt samt grönt te. Den är även oljefri och motverkar glansig hy. Min favorit!

Den andra är en återfuktande primer i koncentrerad formula som fyller ut fina linjer och porer, ojämnheter och små skavanker i huden. Den ger en jämnare hy med en mjuk finish, samt kontrollerar effektivt talgen i huden. Bra även för glansig hy!

De kan användas själva eller tillsammans med en fuktkräm. Man får testa sig fram vilken primer som passar en bäst.

Vi hörs snart igen!

3 Replies to “160. Primer, vilken ska man välja?”

  Gabi
  januari 20, 2013 5:58 e m

  Jag använder den senare, mycket nöjd! Huden blir matt och silkeslen, suverän att kombinera med puderfoundation 🙂

  januari 21, 2013 3:20 e m

  Tack för tipset, ska testa och föra vidare…

  januari 29, 2014 9:02 f m

  […] I vår är en bra primer a-o. Man pratar om att ha en BB-kräm eller CC-kräm (där primer och allt ingår i en produkt). En kräm som jobbar “vårdande” och inte bara ger fukt och en brun nyans. Själv gillar jag att ha separata produkter- en bra foundation (flytande eller i puderform) med en bra primer under. Den primern som jag använder är den från Smashbox som jag skrivit om tidigare i min blogg här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *