Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

24. Dermaroller – hjälper till att jämna ut huden

Hej alla, idag tänkte jag blogga om Dermaroller eller sk Mikronålsterapi/Microneedling.

Mikronålsterapi är en kliniskt beprövad hudroller bestående av mikronålar som används på kropp och ansikte för att minska ojämnheter i huden så som rynkor, solskadad hud, graviditetsbristningar, celluliter, ärrbildning (från acne, skador och kirurgiska ingrepp) samt till skin tightening (vävnadsuppstramning/fasthet).

Produkten är en handhållen roller med micronålar som försiktigt penetrerar huden vid varje rullning. Detta medför en mekanisk stimulering av elastin & collagen (sim finns i vårt andra hudlager) och som i sin tur främjar en naturlig reparation av hudens vävnad  på insidan.

Beroende på patientens förväntningar och hudens tillstånd före behandlingen ska olika djupnivåer av mikronålens penetration regleras.

Dermaroller består av en serie produkter både för korrigerande medicinskt klinikbruk på salonger och för kosmetiskt hemvårdsbruk att använda hemma. Jag rekommenderar dock inte att man gör detta hemma utan utbildning, då det kan blöda och vid fel användning så kan ärr uppstå. Kontakta istället en salong som kan lägga upp en behandlingsform för er.

Jag har gått en utbildning i Dermaroller och är certifierad i Mikronålsterapi.

Hör gärna av er till mig om ni har några frågor.

6 Replies to “24. Dermaroller – hjälper till att jämna ut huden”

  Elinor
  mars 27, 2012 7:53 e m

  Hej!
  Undrar hur ofta man ska använda sim dermaroller (0,75mm) och vad man ska rengöra den med?

  Undrar även lite om vad gör slags krämer man ska ha efter att man har rollat. Vill ha tips!!

  trettioplus.com
  mars 28, 2012 1:14 e m

  Hej Ellinor, de dermaroller som jag jobbar med går 0,5 – 1,5 mm ned i huden och då används den bara en gång sen slängs den. Genom http://www.synchrolineapoteket.se kan du köpa en roller cleanser spray. Jag vet inte vilket märke du jobbar med, men går den så djupt ned i huden så skulle jag slänga den och använda en ny. Den krämen jag kan rekommendera är att försiktigt rolla in Tebiskin glue age serum efteråt. Den går även att köpa på http://www.synchrolineapoteket.se. hoppas att detta hjälpte.

  linda
  maj 12, 2015 11:08 f m

  hey, det är så att jag har beställt en skinroller som är 0,5.
  jag undrar hur ofta jag ska använda den och under hur lång tid?
  tack

  maj 13, 2015 9:39 f m

  Hej Linda, jag skulle inte använda min Microneedling utan att rådfråga det företaget jag beställt varan ifrån. Titta gärna in hemsidan dermaroller.nu för att kolla in risker och användningsområde innan du börjar! Gör du fel kan du får svåra skador, så se till att du gör rätt från början. Lycka till! /Lotta

  linda
  maj 12, 2015 11:10 f m

  jooooh en grej till, vart köper/beställer du dina dermarollers? hur vet man att dermarollerna inte är falska?

  maj 13, 2015 9:47 f m

  Det märke som jag har jobbat med är Dermaroller® och då har vi beställt varan direkt från leverantören. Se till att varan är CE-märkt och jag har hört att inte köpa billiga kopior från Kina. Viktigt att sterilisera och rengöra din hud och dermaroll efter varje användning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *