94. Vilket mineral puder ska jag köpa?

VECKANS FRÅGA:
 
Jag tänkte testa ngn mineralmakeup nu mot sommaren, när man inte vill ha en tung creme. Vad kan du tipsa om, Idun är den bra? Visst innehåller inte Idun Bismuth?
El har du ngt annat märke som du kan rekommendera? (jag vill inte ha ID, har också testat ME, men det tyckte jag var sådär)
 
Mia
 
Mitt svar:
 
Hej Mia,
 
Tack för ditt email. Den mineral kosmetik som jag känner till är IDUN Minerals, Young Blood, Lily Lolo och Bare Minerals, men de enda som jag testat är IDUN, Lily Lolo och Bare Minerals. Jag har dessutom hört talas om ett nytt märke som heter Pur Minerals som jag blev lite nyfiken på.
 
Bismuth, eller Bismuthoxyklorid är ett mineralsalt som finns naturligt i jordskorpan.
I puderform är det mjukt och blankt och ger en fin pärlemoreffekt på huden. Ingrediensen är godkänd i kosmetika inom EU och används av flera av de stora mineralmakeupmärkena.
 
Det stämmer att IDUN inte innehåller Bismuth. Bismuth är inte farligt, det är bara det att det är många som upplevt att bismuth kliar på huden i kombination med värme. Så är du hyper allergisk och inte tål något annat märke, så kan det väl vara bra att testa IDUN (som förövrigt sälja på Apoteket AB).
 
Personligen så föredrar jag Bare Minerals, och då deras Matta foundation ”bareMinerals Matte SPF 15” som inte innehåller Bismuth som gör huden blank (om man har en tendens att få blank hy).
 
Det nya märket Pur Minerals tänkte jag däremot undersöka lite närmare framöver, men jag tror att de innehåller bismuth med.
 
Hoppas att du har fått lite hjälp med dina frågor.
 
Mvh
 
Lotta
 
 
||||| 0 Gilla! |||||

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *