Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

81. Solskydd för håret?

VECKANS FRÅGA:

Hej Lotta, tack för en intressant och lärorik blogg. Jag tänkte höra med dig om solskydd för håret? Är det något som du känner till? Jag färgar mitt hår mörkbrunt kontinuerligt och undrar om detta är bra för mitt hår? Madde

Mitt svar:

Hej Madde & tack för ditt mejl.

Ja, snart börjar den tuffa säsongen för vårt hår. Det utsätts för mycket slitage av både salt och sol. Jag har hört mig för lite och fått lära mig att ett bra solskydd för håret är perfekt för dem som har just färgat brunt/svart/rött hår, då solen tillsammans med saltet i vattnet bleker våra hår och tar bort färgningen som vi betalat för att få.

Blonda däremot behöver inte satsa på ett solskydd för håret, utan snarare något uppbyggande som en fuktspäckad mask.

Ett exempel på ett bra hårsolskydd är ”Color extend sun mousse spf 25” från Redken för 320 kr, enligt min frisör.

Jag hoppas att du har fått lite svar på dina frågor, Madde.

Lotta

Jag försöker svara på alla mejlen jag får, så det är bara att fortsätta mejla in din fråga som vanligt på lotta@trettioplus.se – later /x

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *