Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

64. Varför Rengöra huden?

För att få och bevara en välskött och vacker hy är det viktigt att vårda den väl. Grunden för all hudvård är en bra rengöring. Detta gäller även för dem som inte använder make-up. Porerna täpps till av smuts, dammpartiklar och föroreningar i luften. Förorenad luft, även inomhus, är ett problem speciellt för dem som bor i en större stad.

Huden bör rengöras varje dag, både morgon och kväll. Dessutom bör en riktig djuprengöring göras regelbundet på salong.

Av mina erfarenheter som hudterapeut är det värsta vi kan höra att du rengör huden med vanlig tvål och vatten! Detta torkar ut huden, höger ph-värdet i huden och på så sett ökar talgproduktionen etc. Det du ska satsa på är istället en rengöring som återställer ph-balansen på ett värde av ca 5,5.

Det gäller att gå till en salong och få en hudanalys utför av en hudterapeut för att veta vilka produkter som passar just din hudtyp. Har du en torr hud så kan det te x vara skönt att använda sig av en krämigare variant, och har du fet hud så kan det vara bättre med en tunnare variant.

Jag har en blandhud och den rengöring som jag använder och älskar är Gilda cosmetics rengöringsolja. Den passar alla hudtyper och är mycket skonsam för huden. 

vilka rengöringsprodukter gillar du?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *