Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

63. C-vitamin för Huden

Att C-vitaminer är bra att få i sig genom maten har vi ju vetat länge. Men att C-vitamin även är bra att lägga på huden har vi inte varit lika medvetna om.

När vi börjar bli äldre så behöver huden näring för att behålla sin spänst och lyster, och då är en C-vitamin ampull ett perfekt tillskott i hudvården – en extra bonus!

Jag har använt C-vitamin ampull både från Kiehl’s och Gilda cosmetics. Men jag har även sett att Oriflame cosmetics och Body shop har C-vitamin produkter för vettiga priser.

C-vitamin är en vattenlöslig antioxidant och hjälper huden att ta hand om fria radikaler som ökar i antal vid t ex solning. C-vitamin är viktigt att tillsätta om huden utsatts för sol eftersom man har kunnat se att C-vitamindepåerna i huden minskar med 2/3 och hudens försvar och läkningsprocess försvagas kraftigt. C-vitamin är viktigt för bildningen av kollagen i huden. Det är därför huden upplevs som fastare och spänstigare.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *