Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

52. Jakten på rätt solskydd – SPF 15-50

Hej alla läsare,

Jag hoppas att ni har haft en bra helg, och njutit av vårsolen. Så här års börjar ju ”snacket” om solskydd och vilket märke man ska köpa och vilken spf man behöver.

Själv har jag som sagt en blandhy och tycker att solskydd i ansiktet mest är ett jobbigt fenomen. Jag tycker att det täpper igen porerna, jag får dålig hy samt att jag ser blank och trist ut! Men… Så behöver det faktiskt inte vara! Läs vidare så ska jag ta med er på solskyddsjakt och lotsa er rätt bland mina favoriter!

SPF 15

Spf 15 är den lägsta spf:en som jag rekommenderar till ansiktet, och är bra nu och i vintertid. Är man ljusare i huden så rekommenderar jag ett högre solskydd för att skydda huden mot farliga strålar, förtidigt åldrande och fula pigmentsfläckar.

Recension: bare Minerals Matte Foundation ger jag en 5 av 5 möjliga. bare Minerals Matte Foundation (obs Matte!) är perfekt till min hud som tenderar att bli blank, speciellt i t-zonen (panna, näsa och haka). Den ger ett bra skydd samtidigt som man är snygg i den. Den finns i flera olika bruna nyanser. 

SPF 20

Spf 20 är ett något högre solskydd som jag rekommenderar att man börjar med redan nu, då vårsolen börjar komma ut. Även fast det inte är så varmt ute, så tar solen mer än vad man tror! jag lovar!

bare Minerals Advanced Protection spf 20 moistureizer fick jag på ett press-event härom veckan. Den tillhör bare minerals nya produkter, och kommer ut i butik först i april!

Recension: Jag ger denna produkt 5+ av 5 möjliga. Den är grymt skön på huden, ger en lätt brun färg och fin lyster. Obs det är inte en solskyddsfaktor utan mer en återfuktande kräm med solskyddsfaktor i. Den täpper inte igen porerna och innehåller varken parabener, parfym eller mineralolja.

SPF 30

Spf 30 kan vara bra att börja med när sommaren kommer.

Recension: SPF 30 Natural Sunscreen får en 3,5 av 5 möjliga från mig. SPF 30 Natural Sunscreen ger ett effektivt UV-skydd i mineralform, som appliceras med en smart inbyggd borste. Den fungerar både under och ovanpå din foundation – och till skillnad från solskyddskrämer kan den återappliceras utan att förstöra makeupen. UV-skyddet kommer i olika färgnyanser, och ibland så tycker jag att det kan vara svårt att se vart man har applicerat. Jag hade detta solskydd i 2 veckor i Spanien i julas, och den funkade perfekt.

SPF 50

Spf 50 rekommenderar jag på högsommaren, och efter att man har gjort aha-behandlingar i ansiktet.

 Recension: KIEHL’S Ultra Light Daily Moisturizer SPF 50 ger jag 5 av 5 möjliga. Denna produkt är även ingen ren solskyddsfaktor utan mer en återfuktandekräm med solskyddsfaktor i. Den ger en matt finish, är lätt att applicera och passar bra till hyper allergiker. Min favoritprodukt bland de höga solskydden!

Idag så lottar jag ut en KIEHL’S Ultra Light Daily Moisturizer SPF 50 värd 265 kr (60 ml). Det enda ni behöver göra är att skriva i kommentar-fältet varför just ni behöver en spf 50. Vinnaren kommer att kontaktas lagom till påsk då ni kommer att få ett exemplar på posten. Tävlingen kommer att ligga uppe till och med Måndag 2 April kl 23.59.

* Kommentarsfunktionen till detta inlägg är av förklarliga skäl avstängd.

33 Replies to “52. Jakten på rätt solskydd – SPF 15-50”

  trettioplus.com
  mars 27, 2012 8:54 f m
  Lina D
  mars 27, 2012 10:28 f m

  Hej! Jag skulle gärna vinna Kiehl’s solskydd då jag har en känslig och torr hy i kombination med fräknar. Jag behöver skydda min hy mot den starka vårsolen och är så nyfiken på denna produkt, låter som att den skulle passa mig! Tack för en bra blogg! / Lina

  trettioplus.com
  mars 27, 2012 11:59 f m

  Tack, kul att höra Lina. 🙂

  Liv
  mars 27, 2012 12:45 e m

  Hej! Tack för en bra blogg och inlägg. Är just på jakt efter ett högt solskydd som funkar för min känsliga hud. KIEHL’s verkar vara exemplarisk för detta. Gillar speciellt att den ger en matt finish. Och det där med att den fungerar som en återfuktande kräm, jag gillar alltså allt! Skulle bli jätteglad om jag skulle få ett exemplar!/ Liv

  trettioplus.com
  mars 27, 2012 1:06 e m

  Hej Liv, kul att produkten tilltalar dig. Jag lovar att du bara kommer älska den om du får testa. Lotta

  mars 28, 2012 9:18 f m

  Tack för ett bra inlägg, precis ett sådant som jag behövde läsa just nu. Jag har precis genomgått ett antal IPL/RF behandlingar och är beordrad att använda minst SPF 30 för att behålla resultatet. Så jag skulle såklart bli glad för att testa Kiehl´s 😉 Men inlägget gav ju en massa bra tips så jag får börja kolla runt lite efter vad som kan passa mig.

  trettioplus.com
  mars 28, 2012 9:25 f m

  Tack för inlägget Ann-Sofi. Ja, det finns många bra solskydd, men Kiehl’s är en klass för sig. 🙂

  Linda J
  mars 29, 2012 7:10 f m

  Jag är gärna med och tävlar. Har alltid haft riktigt lätt att bränna mig i ansiktet trots insmörjning. Efter några år av medicinanvändning har jag riktigt torr och känslig hud i ansiktet så denna verkar ju vara en bra kombination för mig. Ha en riktigt bra dag

  marianne eriksson
  mars 29, 2012 7:17 f m

  Hejsan!
  Mycket intressant läsning om solskydd. Jag skulle vilja vinna solskyddet till min dotter som just nu genomgår en behandling (laser), och måste skydda ansiktet mot solljus.

  Margareta
  mars 29, 2012 8:11 f m

  Min önskan är att hitta ett bra medel som skyddar mig då vi åker till solen men även då jag sitter på våt altan. Jag sitter i rullstol och har svårt att flytta på så jag är väldigt utsatt.

  Frida R
  mars 29, 2012 9:43 f m

  Jag har varit dum nog att inte använt något soskydd vilket nu har satt sina spår. Uttrycket ”ung och dum” har aldrig passat bättre. Nu är jag väldigt noga med att skydda huden, särskilt ansiktet. Men jag tycker att det varit svårt att hitta bra solskydd till just ansiktet, Kiehl´s solkräm verkar toppen!

  Ewa Andersson
  mars 29, 2012 4:56 e m

  Att ha malignt melanom och förändringar i huden är inte kul, har skyddat huden men inte nog.Hela kroppen är full av ärr men jag vill ju ändå kunna vara i solen till viss del iklädd skyddande kläder och solhatt. Att prova Kiehl´s skulle vara intressant för det är en djungel bland alla dessa solskydd!

  AnnaKaize
  mars 29, 2012 6:24 e m

  Eftersom jag får en Magnecyl att se klädsamt solkysst så är jag i stort behov av ett väl fungerande skydd som dessutom funkar under makeup. Vore kul att möta sommaren utan mitt sedvanliga kräftröda nylle..;)

  mars 29, 2012 7:15 e m

  Jag är jätte dålig på att använda solskydd det är inget jag är så pigg på. Men att smörja in min hud när den är torr och återfukta är jag bra så. Så om jag vinner denna så skulle jag såklart använda den. Då får jag ju skydd ändå. Men jag borde såklart även bli bra på att använda solskydd. Men det här är en bra början.

  anette carlsson
  mars 29, 2012 7:17 e m

  Jag behöver solskyddet för jag har tyvärr sedan fem år tillbaka fått problem med pigment fläckar i ansiktet. Jag försöker att dölja dom med mineral puder men helt kan jag inte dölja det. Nu på somrarna är jag hellre mindre brun för att inte få fler pigment fläckar, det är gamla synder av för mycket solande som skapat det. Skulle jätte gärna vilja vinna din kräm för att slippa fler fläckar, så jag skulle använda den garanterat i vår och i sommar.

  anette carlsson

  Lotta
  mars 29, 2012 8:50 e m

  Jag har väldigt ljus hy och behöver ett bra solskydd med hög solskyddsfaktor när jag vistas i solen.

  Christine Petersson
  mars 30, 2012 11:42 f m

  Jag är i jätte behov av bra solskyddsprodukter. Jag jobbar utomhus mer eller mindre året om och jag har märkt att min hy har blivit torr, fått mer födelsemärken och huden har blivit grövre.

  Jag har testat så många olika produkter och jag finner inte den rätta. Kanske Kiehl´s är vad som kan rädda min hud! Jag hoppas!!!

  mars 31, 2012 11:18 f m

  Jag vill vinna för att kunna njuta av den efterlängtade solen utan att behöva oroa mig för att huden ska ta skada. 🙂

  Lydia Sleyman
  mars 31, 2012 5:15 e m

  Hej!
  Jag skulle vilja vinna Kiehl´s solskydd. Jag behöver en bra återfukningskräm med ett högt solskydd till mitt ansikte. Jag har länge funderat på vilket solskydd som passar mig. Jag har blandhy och gillar att denna kräm är ultra-lätt och inte täpper till porerna. Och att den även passar hyper allergiker, då passar den min hy perfekt. Jag skulle bli så glad om jag vann.

  Emeli Ericsson
  mars 31, 2012 9:59 e m

  Har ljus hy som lätt får pigmentfläckar och födelsemärken – älskar Kiehl’s produkter och spf 50 är precis vad jag behöver!

  Claris
  april 1, 2012 7:48 f m

  Kiehl’s har varit mitt absoluta favoritmärke sedan jag bodde på ett hotell som hade deras schampo, balsam och duschcreme … men tyvärr svårt att få tag på när man inte bor i Stockholm. Min dotter har mycket känslig hy och ska resa på solsemester i sommar. Vore helt fantastiskt att få ge henne denna 🙂

  Kristina K
  april 1, 2012 8:27 f m

  Hej 🙂
  Tack för en härlig blogg.

  Sliten 30+ småbarnsmor norr om piteälv,
  som är attans dålig på att unna sig själv.
  Vill sitta ute på altanen i solskenet när barnen möter John Blund,
  men jag liknar en kräfta på en sekund.
  Så för min känsliga, skandinaviska hud mot gnistrande snö i norrbotten,
  vore verkligen ett bra och lyxigt solskydd helt underbart toppen!

  trettioplus.com
  april 2, 2012 7:42 f m

  Kul att höra. 🙂

  april 1, 2012 1:17 e m

  Jag vill vinna, därför att mina föräldrar ska åka till Cypern i Maj, och jag skulle vilja överraska dom med en liten present, och då vore bra solskydd perfekt ! 😀

  malin b
  april 1, 2012 3:18 e m

  Jag är 22 år och halvsvensk & halvengelsk. Min hy är därmed naturligt snövit och har väldigt lätt att brännas. Använder spf 50 minst i ansiktet och på kroppen hela sommaren, men har nu flyttat hemifrån så att vinna detta vore som att vinna lotto! Har velat prova Kiehls produkter länge nu, har hört så mycket fint om dem.

  Måste börja applicera solskydd i min hårbotten också nu då jag drabbats av någon åkomma som gör att mitt hår faller loss, så mycket av min hårbotten är exposed.

  E-L
  april 1, 2012 6:57 e m

  Då jag i slutet av april ska resa bort med familjen skulle denna komma väl till pass. Vi är alltid noga med att smörja in oss och ta hand om vår hud.

  april 1, 2012 7:10 e m

  Nu när man är som blekast och kroppen är skyddad med massa kläder från sol, ska vi snart fara utomlands och behöver skydda oss mot solens sköna strålar. För att inte bränna vår vita kropp vill jag självklart vinna denna underbara sort!

  Kram Emma

  Emma D
  april 2, 2012 12:21 e m

  När tiden mot sommaren lider, smörj händer och hud som annars svider! Solskydd och hatt måste brukas, annars fukten helt slukas.
  Med solskydd från Kiehls kan jag längta ut,
  min hud kan få glädje och lyster till slut!

  Jag skulle gärna testa denna underbara produkt med spf 50!

  Tack för ett intressant och läsvärt inlägg på din blogg!

  Annika Nilsson
  april 2, 2012 12:50 e m

  Hej!
  Jag vill vara med och tävla!
  Jag skulle behöva vinna eftersom jag är världens blekfis! Har så vit och känslig hud. Jag bränner mig rejält direkt om jag går ut i solen. Dessutom så ska jag snart ha ett hedersuppdrag på ett bröllop…….! Vill vara fin då såklart!

  april 2, 2012 8:00 e m

  Jag är med!
  Jag skulle vilja vinna för att jag bränner mig oerhört lätt och får utslag av solen. En bra solskyddsfaktor är vad jag behöver för att kunna vistas i solen över huvud taget.

  Petra
  april 2, 2012 9:06 e m

  Jag är med och tävlar. Generös som jag är, kommer min kära mor att få min eventuella vinst. Hela hösten har hon besökt en hudläkare som har opererat bort hudförändringar i ansikte och hårbotten, sk basaliom. När hon vill njuta av solen igen, med stor försiktighet, så får hon en bra återfuktande kräm med hög solskyddsfaktor.

  januari 11, 2013 9:14 f m

  […] då solen reflekteras i snön precis som vid vattnet. Det solskyddet som jag använder är från Kiehl´s spf 50 som jag tidigare har skrivit om. Den funkar både som en solkräm och bra återfuktande […]

  juni 2, 2015 3:58 e m

  […] som jag tycker är bäst inom en viss kategori på min skönhetsblogg. Jag har tidigare skrivit om solkrämer, serum etc och idag tänkte jag skriva om […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *