437. Gilda cosmetic Sweden – utlottning!!!

Hej alla fina läsare,

Jag har testat produkter från Gilda cosmetic: Vitamin A Retinol Emulsion, Vitamin Super Serum och AHA-Mask. Detta är produkter som jag gillar och som jag använt tidigare under åren (sedan jag pluggade till Hudterapeut på Gilda Skolan).

Retinol A är en bra produkt att använda när du passerat 40 år och tycker att din hud har börjat åldras. Det är en fuktighetskräm rik på näringsämnen (Vitamin A och E) som slätar ut fina linjer, rynkor och förbättrar solskadad hud samt innehåller ett UV-filter som ger ett dagligt solskydd. A vitaminet erbjuder även en cellförnyelse och ökar elasticiteten i huden (*Retinol ska man använda solskydd tillsammans med sol).

Vitamin Super Serum har jag skrivit om här och den passar perfekt som en daglig kräm tillsammans med din dagkräm. Detta antioxidantserum är rikt på C-vitamin som skyddar huden och stärker den på djupet (*C-vitamin går att använda tillsammans med sol).

Aha-masken förnyar huden och stimulerar produktionen av kollagen och elastin. Jag tycker att aha-masken passar perfekt på hösten och vintern när huden kan kännas lite ”grå” och livlös. Aha har terapeutiska kvaliteter för huden genom att visuellt reducera fina linjer, grov hud, ytliga ärr och hyperpigmenteringar. Huden blir starkare, fastare och mjukare (*Aha ska man använda solskydd tillsammans med sol). Idag tänkte jag lotta ut en Gilda Aha-Mask (50 ml, värd 415 kr) genom att svara på frågan: vad är kollagen och elastin? 

Lycka till, så vill jag gärna få in svaren till tävlingen (i kommentarsfältet nedan) senast nu på fredag 26/2 kl 15.00! Xox

* Kommentarsfunktionen till detta inlägg är av förklarliga skäl avstängd

||||| 2 Gilla! |||||

18 thoughts on “437. Gilda cosmetic Sweden – utlottning!!!

 1. Hej,
  Kul med tävling.
  Vad är kollagen och elastin?
  Både kollagen och elastin är proteiner. Elastin finns i huden och kollagen bildas i mellersta hudlagret, läderhuden. Där samarbetar kollagenet med elastin för att bilda en stark och smidig hudstruktur. Med stigande ålder minskar både kollagen och elastin i huden och huden blir tunnare, linjer och rynkor blir synliga. Det är kollagen som hjälper till att hålla huden ungdomlig och slät.

 2. Två proteiner som finns i huden och som med åren blir färre och/ eller inaktivare och huden slappare och tunnare och rynkorna träder fram. Då jag är en vanlig 55+-are kan jag inte riktigt beskriva hur och var det i hudens lager det sker mest förändringar.

 3. fibrösa strukturproteiner
  Kollagen är den i särklass vanligaste komponenten i all vävnad utanför cellerna själva. Elastin är också ett protein som bygger upp kroppens vävnader och som bildar fibrer med hög elasticitet

 4. Kollagen är ett protein och ca 30 % av kroppens totala protein består av kollagen. Elastin är ett protein i bindväven som är elastiskt.Det är elastin som ser till att huden återgår till sin normala position efter att den blivit intryckt eller nypt.

 5. Hoppas vinna till min fru =)
  Kollagen är ett protein och ca 30 % av kroppens protein består av kollagen. Elastin är ett protein i bindväven som är elastiskt och det bygger upp kroppens vävnader.

 6. Kollagen är ett protein som består av aminosyror. Elastin är också ett protein. Det är väldigt elastiskt – och ska inte blandas ihop med textilien elastan som i och för sig också är väldigt elastisk! 🙂

  Vad kul med en Gilda-utlottning! Har aldrig testat deras produkter men hört talas om dem. Skulle vara skoj att prova.

 7. Kollagen och elastin är proteinrika fibrer som produceras i kroppens bindväv som påverkar hudens fasthet och elasticitet.

 8. 2 protein som finns i huden , hjälper till med hudens fasthet och elasticitet !
  Mycket viktiga komponenter !
  Kanske något för mig och dottern att testa !?

 9. Hej, rolig utlottning, skulle vara spännande att få testa ansiktsmasken från Gilda!
  Kollagen och elastin är proteinfibrer. Dessa två viktiga komponenter återfinns i läderhudens bindväv. Kollagenet ser till att huden bibehåller sin fasthet, medan elastinet hjälper huden att återhämta sig. Med åldern minskar de elastiska fibrerna och huden blir rynkig och slapp, men yttre faktorer som mycket solande kan dessutom bidra till att förstöra en del av de elastiska fibrerna & huden åldras därför snabbare.

 10. Vilken rolig tävling!
  Självklart vill jag vara med och tävla, en AHA-mask är precis vad min vintertråkiga hy skulle behöva för att bli frisk och fräsch igen!

  Kollagen och elastin är proteiner som finns i huden, kollagen finns även i all annan typ av bindväv. Större delen av hudens dermis-lager är uppbyggt av kollagen. Kollagenet och elastinet bygger upp ett stabilt och smidigt nätverk i dermis vilket ger huden sin styrka och elasticitet. Med ökad ålder avtar produktionen av dessa proteiner, vilket gör att huden blir tunnare, skörare och mindre elastisk.

  Trevlig helg!

 11. Elastin är ju ett Protein i vår Bindväv som är elastiskt!

  Kollagen är också ett protein som är typ kroppens Lim! hjälper att hålla vår hud frisk och ung.

 12. Kollagen är ett fiberprotein. Kollagen bildar fiberstrukturer som ger struktur, stagda och är mycket motståndskraftiga mot slit.

  Elastin är ett protein i bindväven som är elastiskt och låter många typer av vävnad i kroppen återfå sin utformning efter att ha blivit utsträckda eller indragna.
  Hoppas! 🙂

 13. Kollagen är ett protein och ca 30 % av kroppens protein består av kollagen. Elastin är ett protein i bindväven som är elastiskt och det bygger upp kroppens vävnader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *