Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

228. Utlottning av 2 st Havsbadsritualer – Gullmarsstrand!

Hej 🙂

Idag vill vi på trettioplus.com & Gullmarsstrand Hotell och Konferens lotta ut 2 st Havsbadsritualer med Maria Åkerbergs produkter till ett värde av 295 kr/st. Det enda ni behöver göra är att berätta för oss vad Er favorit ”hemma-spa-ritual” är, dvs vad du gör när du ska ha ”spa” hemma. Jag brukar t ex duscha/bada, skrubba mig/göra hårinpackning samt lägga en ansiktsmask. Vilka är dina hemliga knep?!?

Dela gärna med dig till oss SENAST Månd den 25/11 kl 23.55 i kommentarsfältet nedan. Glöm inte att uppge din mejladress så att vi kan kontakta den slumpvis utvalda vinnaren direkt på mejlen!

Kram & lycka till!

Häng kvar nästa inlägg kommer handla om Crush Black Violet Anti-age Shampoo, Akademiklinikens nya Pure Lift Serum (även kallad ”botox på burk”) samt studiebesök på den glamourösa spa-anläggningen Marbella Club i Spanien.

På återseende!

* Kommentarsfunktionen till detta inlägg är av förklarliga skäl avstängd

Posted in SPA-tips Tävlingar
#gullmarsstrandhotell&konferens #utlottnig #mariaakerberg #sparitual #västkusten
27 Comments | Leave a reply

27 Replies to “228. Utlottning av 2 st Havsbadsritualer – Gullmarsstrand!”

  Helena i Uppsala
  november 19, 2013 1:25 e m

  Förutom den yttre reningen vill jag ha en stärkande kur inombords: örtte med citron och honung, gurk- och morotsstavar doppade i olivolja och zatar (timjan, sesamfrön, sumak, salt) och lugnande musik

  Anita Söllwander
  november 22, 2013 6:41 e m

  Jag brukar börja med, sätta på en kopp te,det får sen stå och dra medan jag min ansiktsmask tar. Efter detta så sätter jag mig bekvämt med min kopp och fötterna i ett varmt dopp.

  Tina Carlström
  november 22, 2013 7:22 e m

  Något jag gör utöver ansiktsmask och raka kroppen så man blir babylen är att skrubba mina händer med olja och strösocker. Efter det så sköljer jag händerna i ljummet vatten och smörjer in dem med extra mycket handkräm. Stoppar händerna i en varsin plastpåse i ca 15 minuter, sedan tar jag bort påsarna och smörjer in överflödig kräm i händerna. De blir alldeles babylena och mjuka. perfekt nu i den torra vintertiden.

  november 23, 2013 1:37 e m

  Mitt bästa tips är att stänga av allt vad telefoner heter – här ska vi inte vara anträffbara!
  Tänd mängder med ljus, sätt på soft musik som du själv gillar – själv älskar jag panflöjt som jag tycker är rogivande. Tappa upp ett varmt bad med avslappnande olja. Sätt en ansiktsmask och gärna en hårmask också. Lägg dig i badet och njut!!!

  Jessica K
  november 23, 2013 2:14 e m

  Min hemma-spa-ritual består av ett riktigt hett bastubad. Ta gärna med lite granris eller enris för att få en extra härlig och uppfriskande upplevelse. Sedan följer man upp det hela med en avkopplande ansiktsmaskbehandling samtidigt som man tar ett glas vin och svalkar av sig. En uppfriskande dusch på det och man är som pånyttfödd. Underbart!

  annica la sundström
  november 23, 2013 3:09 e m

  Oljeinpackning i håret och på fötterna. En plastpåse uppepå dessa kroppsdelar och ett par strumpor uppe på fossingarna. Passa halkrisken! Håret blir vackert och fötterna otroligt mjuka 🙂

  Malin N
  november 23, 2013 4:02 e m

  Ett varmt bad med mycket olja, hårinpackning och ansiktsmask som får sitta på under tiden som jag badar. Därefter smörjer jag in hela kroppen och sätter mig i soffan och ser en riktigt bra film till en kopp te eller ett glas rött!

  Lo
  november 23, 2013 4:58 e m

  Se till så att det finns en massör i min närhet.

  Cilla
  november 23, 2013 5:57 e m

  Rejäla mängder hårolja, en djupverkande lermask, badskum och en schysst bok som jag ofrånkomligen tappar i vattnet då och då. Om det är så värst ”spa-igt” vet jag inte, men härligt att fly verkligheten för en stund!

  Frida Eriksson
  november 23, 2013 6:05 e m

  Först dusch med hårinpackning. Efter det kletar man på sig en ansiktsmask och sätter igång att skrubba fötterna, smörja in sig med bodybutter, fixar naglarna och gärna ett fotbad på det!

  //Frida Eriksson
  tacospanda@gmail.com

  Hanna N
  november 23, 2013 11:12 e m

  För mig blir det bästa fotöljen framför öppna spisen med fötterna i fotbadet och en ruskigt bra trädgårdsbok. Gärna en god drink bredvid (strawberry daquiri känns väldigt ”spaig” 🙂 drinken måste naturligtvis spillas ut minst en gång.
  Och halka omkull räknas också in för att allt ska bli fulländat.
  Detta åtnjuts då med några rejäla skratt från övriga familjemedlemmar och min spasession är därmed över 🙂
  Ja, kalla det vad man vill men det är så nära ett spa jag kommer 🙂

  tova
  november 23, 2013 11:46 e m

  jag slutar aldrig tro på gurkor på ögonlocken…eller tepåsar om man är bakis =)

  Anna
  november 24, 2013 1:03 f m

  Jag tappar upp kallt vatten med limeskivor eller annan frukt i på flaska, lägger i lite isbitar, tar med mig en bra tidning och en tjock handduk och lägger mig sedan i bastun och mår gott i värmen.

  Karin Enberg
  november 24, 2013 9:19 f m

  Viktigaste av allt är att se till att man har tid, inte behöva känna sig pressad av att ha en tid att passa. Tänder levande ljus och sätter på en bra skiva. Ett glas med cirtonvatten står lagomt kalt vid badkarskanten. Hårinpackningen gör sitt och ansiktsmasken arbetar förbrilt i ansiktet. Känner att lugnet och avkopplingen kroppen börjar infinna sig. Härligt

  Anna Lundkvist
  november 24, 2013 9:49 f m

  Bad i honung gör susen för huden. Jag blandar ca 1 dl honung med lite olivolja i ett hett bad. Huden blir supermjuk. När jag då ligger i detta härliga bad så har jag på mig en ansiktsmask, gör en hårinpackning, tänder lite ljus och njuter av stillheten.
  Efter dusch smörjer jag in mig i härlig bodylotion, tar på mig morgonrock och njuter av en god kopp te.

  Ulla Raslöv
  november 24, 2013 10:21 f m

  Stäng all elektronik, slå av telefonen!
  Släck lampor och tänd ljus.
  Förbered en total stund för dig själv och eventuella spakompisar
  Hårinpackning, ansiktsmask, torrborstning, fotbad och sköna krämer.
  Ha varsitt stort glas rumstempererat vatten till hands under spastunden
  Förbered varsin uppiggande smoothie som avslutning

  Therese Nyroos
  november 24, 2013 3:30 e m

  Jag och mina tvillingflickor brukar sitta en stund i bastun m hårinpackning. Sedan efter duschen så tar vi en gofika då vi har frukt eller smoothie och ett skönt fotbad, vi brukar ha lavendeldoft i. Sedan sitter vi och masserar varandra i fotbadet en stund och filar och har allmänt skönt och trevligt och pratar tillsammans!!!

  Ullan
  november 24, 2013 6:18 e m

  Jag kräver fotmassage av sambon 2-3 gånger i månaden. Gnölar han påminner jag honom om att det är jag som lagar maten … 🙂

  Carita
  november 24, 2013 8:24 e m

  Hej.
  Jag brukar varva ner innan med lite lugn instrumental musik,tappar upp badet,tänder doftljus och släcker lampan i badrummet.Fixar lite rooibos the och mörk choklad.
  Njuter av musiken,doften och badar med badolja och badbomb med avslappnande ingredienser i.Njuter av thet och choklan med musiken till…levande ljusen och dofterna.Kroppen varvar ner och tankarna med.Sköter om min hud,smörjer in och tar det bara lugnt.

  margareta W
  november 24, 2013 10:29 e m

  Tända ljus och ett lavendeldoftande bad
  till detta en rykande kopp choklad
  badkudde bakom nacken och en härlig roman
  och efter badet kryper upp i min divan
  ty att vara riktigt vänlig mot sig själv är bästa trösten
  för att klara mörka hösten
  och efter denna snällhetskur
  går livet åter upp i dur!

  Pernilla W
  november 25, 2013 12:57 f m

  Hej,
  mina tips är ungefär som dina 😉
  Men ett eget litet tips är att fixa till din egen scrubbkräm till Kroppen, visst låter det Toppen ♥ 🙂 Du blandar ihop Farinsocker, olivolja och honung till en lagom kladdig/kletig konsistens. Sen är det bara att smeta in på kroppen. Efteråt blir du härligt mjuk och len och huden blir återfuktad 🙂

  Pernilla W
  november 25, 2013 1:00 f m

  Glömde visst uppge min mailadress i kommentaren.
  nillwa@hotmail.com

  november 25, 2013 7:21 f m

  Värme och doft är viktigt för min SPA-känsla här hemma…
  Så i god tid innan brukar jag passa på att vrida upp värmen i varåt badrum ordentligt och sedan komplettera med många tända ljus…
  Lugn musik,väldoftande tvålar, mjuka fluffiga handdukar, färsk uppskuren frukt och gott om tid brukar skapa den oas i tillvaron som gör att jag tankar energi.

  Ida
  november 25, 2013 8:35 f m

  Jag ser till att noga förbereda hemma-spaupplevelsen. Lägga fram fina handdukar, tända ljus, rada upp finprodukterna jag ska använda, ställa in perfekt volym på musiken osv. Själva förberedelserna blir ett sätt att varva ner och förhöja vardagslyxkänslan. Som att vänta på Tomten på julafton ungefär; väntan gör paketen ännu mer spännande. 🙂

  Kia M
  november 25, 2013 2:11 e m

  Tänder ljus och så blir det duschkabin med en hårinpackning och en full skrubbning sen en avslutande dusch med en god doftande olja.
  Bara få ägna en tanke åt sig själv för en gångs skull 🙂

  november 25, 2013 7:09 e m

  Vi har vårt eget Hamam i bastun där vi använder oss av tvålar köpta i Turkiet och även skrubbdukar. Det krävdes en viss tid med övning för att kunna snurra upp duken i tvålvattnet men nu fungerar det. Sedan turas vi om att smörja in varandra med honung blandat med sågspån.

  Annika Nilsson
  november 25, 2013 8:27 e m

  Hej!
  Mitt hemma-spa ser ut så här:
  Tappa upp varmt vatten med väldoftande olja i badkaret.
  Tänd flera doftljus.
  Sätt på någon romantisk mysig musik.
  Kryp ner i badkaret.
  Blunda.
  Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *