Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

139. ARGANOLJA

Hej alla, hoppas att ni mår bra trots att det är höst och kanske inte den roligaste årstiden! Man får helt enkelt drömma sig bort lite.. Apropå drömma sig bort till varmare breddgrader, så har jag gjort en liten djupdykning i ARGANOLJA från Marocko som är så himla omtalat nu i branschen – hudvårdsbranschen! 🙂

Vad är Arganolja?

”Arganolja är en av världens mest exklusiva naturråvaror. Idag finns en rad olika hudprodukter som tar tillvara på oljans ovärderliga hälsoegenskaper och de regenererande effekter den har på huden.

Arganolja kallpressas från frukterna på arganträdet som bara växer på ett litet område i sydvästra Marocko. Oljan används traditionellt som en behandling av hudsjukdomar och har blivit favoriserad av tillverkare av hudvårdsprodukter i Europa. Arganoljan efterfrågas främst för sina regenererande effekter som är bra för mogen, solskadad och känslig hud.

De essentiella fettsyrorna påverkar cellernas smidighet och bidrar till att förhindra uttorkning av huden. Oljan gör sig utmärkt i ansiktet och är känd för sin anti-age effekt. Den är återfuktande och återfettande och innehåller höga halter av antioxidanterna vitamin E och polyfenoler.”

MOROCCAN OIL är det märke som jag känner till som har blivit så otroligt stort! (produkter för håret som jag skrivit om tidigare i min blogg) Problemet är bara att de är så himla dyra för att de nästan har haft monopol på marknaden FRAM-TILLS-NU. Idag går det att hitta betydligt billigare Arganolja som Proffs Argan Oil för 50 kr på H&M eller L’oréals nya EverSleek (som jag fick nys om idag)! Någon som testat?

Ha en fortsatt bra dag alla!

3 Replies to “139. ARGANOLJA”

  november 22, 2012 11:54 e m

  Jag har prövat alla möjliga produkter till mitt hår, från det klassiska silikonet som finns i princip alla hårprodukter, till kosmetiska oljor. Inget har dock fungerat till mitt livlösa hår tills jag prövade arganolja. En helt otrolig olja som återfuktar och ger en otrolig lyster, dock så får man leta efter oblandat Arganolja, vilket är svårt. Jag rekommenderar varmt http://www.loelle.se som säljer ren ekologisk, kallpressad Arganolja till ett mycket bra pris och som stödjer kvinnokooperativen i Marocko som jag tycker är mycket viktigt. Hoppas mitt tips kan komma till nytta 🙂

  november 23, 2012 12:25 e m

  Tack för tipset Estelle! Mvh

  Sofia
  maj 17, 2016 9:03 e m

  ​Vad fint hår du har! Det tar ett tag innan effekterna kommer, men har själv använt arganolja ett halvår nu och märker att håret fått mycket bättre kvalitet 🙂
  Här kan man läsa mer om oljan 🙂 http://ekoolja.se/arganolja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *