Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

23. Grönt te – bra för huden

Ju äldre vi blir destu mer antioxidanter behöver vi få i oss för att förhindra hudens åldrande. Så alla ni skippa kaffet och svart te (som torkar ut huden/kroppen) och börja istället att dricka Grönt el Rött te som rensar ut slaggprodukter samtidigt som de innehåller massor med nyttiga antioxidanter!

Det te som jag brukar dricka på jobbet är Chai Green Tea Twinings som jag köper på ICA för 25,90! Det finns andra massa bra grönt och rött te, men denna är min favorit!

Vad är en antioxidant? Antioxidanter är samlingsnamn på ämnen som har förmågan att fånga upp och oskadliggöra de fria syreradikaler som bildas i kroppen. Antioxidanter är de fria radikalernas fiende nr 1. De ger kroppen motståndskraft och näring så att huden kan bygga upp ny spänst och lyster. Det är också allmänt känt att antioxidanter stärker kroppens immunförsvar.

Antioxidanter får vi från det vi äter och kännetecknas ofta av att de ger stark färg till födoämnena. Färgen talar om vilken slags antioxidant den innehåller. De starkaste antioxidanterna hittar man i bär, frukt och grönt te. Hudvårdsprodukter med antioxidanter innehåller oftast C-vitaminer.

Vad är friaradikaler? I ämnesomsättningen bildas biprodukter i form av gifter, bland annat så kallade fria syreradikaler. Dessa radikaler bryter ner kroppen celler så att huden får sämre motståndskraft och åldras fortare. Friaradikaler kommer också utifrån iform av miljögifter, läkemedel och strålning etc

One Reply to “23. Grönt te – bra för huden”

    Anna
    februari 1, 2012 4:47 e m

    Åh vilket bra tips! Jag ska försöka dricka mer grönt té! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *