Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

80. Solskydd för barn 2012 (faktor 30 – 50+)

Idag är en sådan härlig dag. När jag vaknade, så bestämde jag mig för att gå till jobbet. Jag bor i Gamla stan och när jag gick förbi slottet så var det redan fullt med mediebevakning och polispådrag utanför. Hoppas att det blir en fin dag för lilla Estelle som ska döpas idag! och att vädret håller i sig!

Gör solskyddet till en lek!

Det bästa skyddet för barn, så här i soliga tider, är att hålla sig undan från solen. Kläder och skugga skyddar bäst, i andra hand kommer solskyddskrämer med högt solskydd. Jag har testat tre produkter med högt UVB- och UVA-skydd på min systers barn, min pojkväns barn och på mina kompisars barn. Här kommer min rapport:

Capital Soleil – Kids Solspray Spf 50 är lätt att applicera och luktar gott. Den går snabbt in i huden och är vatten resistens, perfekt att ta med på resan. Parabenfri och parfymfri. 270 kr.

Anthelios barn sollotion spf 30

Denna produkt var lätt att applicera och kladdar inte. Perfekt att ha i ansiktet. Den är vattenfast, och innehåller inga parabener eller parfymämnen. Pris: 179 kr.

 

Anthelios – La Roche-Posay spf 50+Nyhet!

Detta är en pumpspray som är lätt att använda. Den luktar ingenting och ger en lätt ljus vitton på huden, annars så är den lätt att applicera. Produkten passar den känsligaste huden. Pris: 259 kr.

Tips för att applicera solkrämen!

Utan ett jämnt och täckande lager blir inte solskyddet effektivt. Med dalmatinermetoden blir barnens solskydd en lek. Metoden har testats och godkänts av Vichy laboratorier.

Rätt mängd är A och O. Till ansikte och hals behövs 1/2 tesked solkräm, och till resten av kroppen behövs 1 tesked per kroppsdel.

Känsliga områden för barn som ligger på knä på stranden är: ländrygg och korsrygg, axlar och armar.

Känsliga områden för bollhjältar och badtokiga är: näsan, kinderna, öronen, axlarna, översta delen av ryggen, översidan av fötterna och händerna, vaderna och baksidan av knäna.

 En lek som utspelar sig i tre akter: dosera, fördela och smörj in 

1) Dosera: Leken börjar med rätt dosering

Den rekommenderade doseringen är en tesked, och klickar fördelas på de olika kroppsområdena.

2) Fördela: gör dalmatinerfläckar över hela barnets kropp

Dalmatinermetoden går ut på att göra dalmatinerfläckar över hela kroppen. Föräldern fördelar vita klickar av solkräm på barnets kropp. Gör barnet delaktigt genom att låta det bestämma var nästa fläck ska placeras. Låt också barnet räkna med.

3) Smörj in: mjuka snigelrörelser får fläckarna att försvinna igen!

Täck barnets hud med solskyddsprodukten genom att stryka ut dalmatinerfläckarna i gradvis större cirklar – som skalet på en snigel. Uppmuntra barnet att delta i leken och gnida ut fläckarna på framsidan av kroppen.

Avsluta med att stryka längs med barnets kropp för att säkra en jämn fördelning.

Samtliga solprodukter i detta inlägg och gårdagens går att köpa på Apoteket.

Enjoy the sun! 🙂 

2 Replies to “80. Solskydd för barn 2012 (faktor 30 – 50+)”

  Gabi
  maj 22, 2012 10:54 f m

  Bra tips Lotta att få barnen att gilla insmörjningen 😀 kram gabi!

  Anna
  maj 22, 2012 9:06 e m

  Tack för bra tips! Roligt att läsa och lärorikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *