Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

67. Fish spa?

VECKANS FRÅGA: Hej Lotta, när jag var i Thailand så testade jag sk Fish spa och det var så häftigt. Nu är vi några tjejer som drar ihop en möhippa och skulle vilja veta ett bra ställe i Stockholm där man kan göra det gemensamt. Skulle du även kunna säga vad det är bra för? Tack för hjälpen. Mvh Eva L

Mitt svar:

Hej Eva,

I helgen jobbade jag på yasuragi i Nacka, och där har de precis tagit in sk Fish spa.

Doktorfisken eller Kangal Garra Rufa som det heter på latin upptäcktes i början på 1800-talet. Den härstammar från ett ställe i Turkiet som heter Kangal. Fiskarna livnär sig på döda hudpartiklar, och är särskilt bra för sårläkning, då de producerar enzymer i sin mun som är bra för hudens celldelning. Garra Rufa har inga tänder utan nibblar bort de döda hudpartiklarna. De ger en behaglig micromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna. Det lindrar även Psoriasis.

Jag har själv inte testat Fish spa någongång, men har hört att det är en behaglig upplevelse – att det känns som att ha fötterna i bubblande champagne ungefär. Personligen så tycker jag mest synd om de små fiskarna. 🙁  

Lycka till, och jag önskar er en trevlig dag! /Lotta

 Mejla gärna in din Skönhetsfråga på lotta@trettioplus.com 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *