Lottas skönhetsblogg 30 +

Jag är en certifierad hudterapeut som bloggar om sådant jag tycker är roligt – hudvård, hårvård, behandlingar, kosmetika, naglar och även hälsa, mode samt olika nyheter.

Lottas skönhetsblogg 30 +

539. Injektionsbehandlingar eller inte

Fina läsare,

Jag har fått en hel del frågor om injektionsbehandlingar på sistone och tänkte ge min syn på det hela här.

Jag har upptäckt att det är ett känsligt ämne: antingen så gillar man det eller så gillar man det inte. Personligen står jag någonstans mittemellan, jag tycker att om man stör sig på något i sitt utseende och har möjligheten att rätta till det som en ”argrynka” mellan ögonen tex så ska man göra det på samma sätt som man bleker sina tänder hos tandläkarn eller gör slingor/färgar håret hos frisören.

Idag finns det många olika metoder på marknaden: botox (nervgift), olika fillers (mer naturliga ämnen som redan finns i vår kropp som hyaluronsyra) etc (jag kommer att djupdyka mer om dem vid ett senare tillfälle). Den metod man använder är upp till var och en. Jag har själv testat botox på min ”argrynka” under min utbildning, men aldrig fillers. Jag upplevde botox som ganska så stelt onaturligt, och skulle nog helldre jobba med fillers i framtiden om jag skulle gå på min argrynka igen.

Målet med sina behandlingar (som jag tror att jag delar med de flesta andra) är att det inte ska synas att man har gjort något, man ska bara se ”lite fräschare ut”. Jag upplever att fillers är mer följsamt och ger ett naturligare utseende. Nu ammar jag och vill inte testa något, men skulle kunna tänka mig att testa något senare och se om det är något för mig. Hur ställer ni er till fillers/botox? Vad är era upplevelser om ni testat?

Det här med åldern tycker jag avslutningsvis är en viktig aspekt. Under mina 7 år som hudterapeut, så har jag sett alldeles för många unga tjejer som förstorat läpparna i min smak alldeles för mycket. Självklart är det upp till var och en vad man vill göra, men om man vill ha ett naturligt utseende så ska man vara lite försiktig med hur mycket man sprutar in. Med åldern så förminskas ju läpparna (blir mer som ett streck), så det har sina förklarliga skäl till varför man ska vänta lite tills man är äldre. Jag har läst mig till att genomsnittsåldern för att hålla på med fillers/botox är i 46-års åldern. Idag är så många mer medvetna om hälsa och utseende och man håller sig ung längre (50 är nya 40), så why not inte få lite hjälp på vägen? (om naturen vill något annat). Men glöm inte att motion, bra mat och ett positivt tänkande är minst lika viktigt som skönhetsbehandlingar för att vara nöjd! Det kan dessutom vara ganska så kostsamt, så att vänta kan väl vara vettigt ur den aspekten med tills man fått en stadigare ekonomi.

Ha en strålande Onsdag, så hoppas jag att vi ses här snart igen.

#botox #fillers #hyaluronsyra #juvederm #trettioplus #fyrtioplus #femtioplus
1 Comments | Leave a reply

One Reply to “539. Injektionsbehandlingar eller inte”

    Frida H
    maj 27, 2017 12:43 e m

    Mycket intressant. Har tänkt mycket på att fylla i min argrynka, men inte vetat hur jag ska börja? tack för dina bra tips !!! /F.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *